SEO

Søkemotoroptimalisering - Hvorfor er det viktig?

SEO - Søkemotoroptimalisering

Komplett leverandør av SEO og SEM

SEO

SEO - organisk rangering

SEO betyr Search Engine Optimalization (søkemotoroptimalisering) og handler i bunn og grunn om å dukke opp først på google når noen søker opp et søkeord tilknyttet deg. Dette er da organisk rangering som betyr at man ikke betaler for å dukke først opp. Google har algoritmer som bestemmer hva de syntes er gode, relevante sider, som de har lyst til å vise til sine brukere. Det er en rekke metoder, verktøy og smarte triks man må bruke for å mestre SEO. 

SEM - google adverts

SEM står for Search Engine Marketing.  I motsetning til SEO handler dette om å betale seg plass øverst på google søk. Dette kan være veldig lønnsomt i visse markedet. Det er stor konkurranse om visse søkeord som f.eks “bilverksted hamar” kan det beste være å benytte seg av SEM. Her bruker vi Google Ads og har mye erfaring med det. Her kan vi skreddersy annonser som vil fungere best for deg. 

Hvorfor det er viktig med god SEO

Tallene snakker for seg selv

Når folk skal kjøpe et produkt eller tjeneste, er det ca 60 % som begynner med å google. Videre viser statistikk at ca 25 % trykker seg inn på de øverste sidene som er annonser (SEM – google adverts). De resterende 75 % blar forbi annonsene og trykker seg inn på de første organiske sidene. Her ser vi også at det er under 1 % som går videre til side 2 på google. 

SEM - google adverts
25%
SEO - Organisk rangering
75%
Google Page 1
99.5%
Google Page 2 ->
0.5%

Verktøy for Søkemotoroptimalisering

Google analytics

Et Must Have verktøy!

Google analytics

Google analytics er et must for SEO. Dette er verdens mest brukte analytiske verktøy for å overvåke nettrafikk, og med god grunn! Dette verktøyet kommer rett fra google og vi vet at all data er ekte. Man kan spore hvem som har vært inne på siden, hvor de kom fra, hvilke sider de har vært innom, hvor lenge, og hvor mange som har besøkt deg. Dette er kun noe av det magiske med google analytics.

For å aktivere dette må bedriften ha en google analytics-konto. Deretter må man koble sammen denne kontoen til bedriftens nettside, mer spesifikt alle sidene på nettsiden. Dette gjøres ved å sette inn kode i header-tagen. Dette kan vi enkelt gjøre for deg. 

Under kommer en bildeserie som viser litt av hva vi kan hente av data for deg. 

Blir ikke bedre enn dette

Google Search Console

Google search Console er også et verktøy rett fra google som vi bruker. Her ser man også verdifull data vi analyserer for å optimalisere nettsiden, reklame og markedsstrategier. 

Det vi liker aller best fra dette verktøyet er hvordan vi kan få en oversikt over hvilke søkeord de som har besøkt nettsiden har brukt. Det er her vi virkelig kan begynne å skreddersy en SEO-profil for bedriften. Både for SEO og SEM er det å bruke de rette søkeordet nøkkelen til suksess. Det er mange som bruker mye unødvendige penger for å fokusere på “short tailed keywords”. Vi søker alltid etter å bruke de beste søkeordene, som oftest er “long tailed keywords“. Vi har også andre triks for å finne de mest optimale søkeordene, som f.eks “google suggest” “google related search” “google trend” “answer the public” og mer. 

google search console
Google search console

WordPress plugins

YoastSEO

YoastSEO er et fantastisk verktøy som vi bruker til å optimalisere hver enkel side på nettsiden. Dette er vårt favorittverktøy når det kommer til wordpress SEO. Skal man drive med søkemotoroptimalisering er dette verktøyet er must have. Det er #1 mest bruke SEO-verktøy i verden. 

EWWW Image Optimalizer

EWWW Image Optimalizer er er brukt på millioner av nettsider. Google rangerer nettsider blant annet basert på innlastningshastighet. Det er derfor viktig at mediefiler blir optimalizert til riktig format og størrelse.  

ewww

Hummingbird

Hummingbird er et fantastisk verktøy for å optimalisere kode som javascript og css. Det handler om å laste inn så lite som mulig for å oppnå den beste hastigheten, uten å miste kvalitet. Det kan vi hjelpe deg med. 

Kun noe av det vi gjør

Det som er nevnt over er kun deler av de vi bruker og det vi gjør for at akkurat din nettside skal bli så god som mulig. Graden av optimalisering kan selvfølgelig justeres ut i fra budsjett, men vi vil alltid forsikre oss om at det vi gjør, gir resultater. En kunde av oss gikk fra side 7 på google, til side 1 på noen få uker.  

La oss optimalisere din nettside

Vi gjør det bra, effektivt og billig

Ta kontakt for en hyggelig samtale

Send oss en forespørsel eller om du har noen spørsmål

  • Vi vil svare deg innen 24 timer

Vil du gi bedriften din en boost?

Ta kontakt for et uforpliktelig møte idag

think big
  • (+47) 97 89 06 32
  • knut@wiigmedia.no
© 2019 All Rights Reserved
small_c_popup.png

Takk for at du velger oss!

Velkommen til oss!